кулінарний майстерклас

13 липня 2019 року Агентство регіонального розвитку та транскордонного співробітництва «Закарпаття» Закарпатської обласної ради організувало кулінарний майстерклас з приготування традиційних, автентичних закарпатських страв – боґрача та ріплянки.

Захід відбувся на території замку "Сент-Міклош" у смт. Чинадієво.

Захід проводився з метою показати культурну унікальність Закарпаття для українських та польських гідів, журналістів, представників місцевої адміністрації, туристичних інформаційних центрів, місцевих агенцій розвитку та партнерів проєкту.

Унікальність культури Закарпаття було продемонстровано шляхом приготування страв традиційної кухні та пізнавальної екскурсії. Семінар дав можливість учасникам не тільки скуштувати, але й взяти участь у процесі приготування таких традиційних страв, як боґрач та ріплянка.

«Бограч» - це вже відомий «бренд» закарпатської кухні, а ріплянка все ще потребує просування, що було зроблено майстеркласом. Двоє запрошених кухарів поділились своїми секретами приготування цих страв. Майстри-кулінари Едгар Петі та Шпілька Олена готували боґрач та ріплянку відповідно. Здається, всі учасники отримали задоволення від участі.